porady prawne ●  juridisch advies 

OVER MIJ

Julia Baranska 

Julia Baranska werd in 1994 geboren in Polen. In 1997 is zij samen met haar ouders naar Nederland verhuisd waar zij in Leiden haar basis-en middelbare school heeft afgerond.  

In 2012 is zij begonnen met haar studie Rechten (Nederlands recht) aan de Universiteit Leiden. In 2016 studeerde zij af en verwierf de titel: 'Bachelor of Laws (LL.B.)'.

Na het afstuderen is Julia in hetzelfde jaar nog begonnen aan twee masters aan twee universiteiten. Aan de Universiteit Leiden heeft zij de master ondernemingsrecht gestudeerd, waarbij zij zich binnen het intellectuele eigendomsrecht heeft geprofileerd. In 2019 studeerde zij af van de master ondernemingsrecht en verwierf de titel: 'Masters of Laws (LL.M.)'. Haar tweede master fiscaal recht studeert zij aan de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Vanwege haar grote belangstelling voor het straf- en strafprocesrecht is zij in 2019 aan de Universiteit Leiden haar derde master, de master straf- en strafprocesrecht, begonnen. In 2020 is zij tevens in deze richting afgestudeerd waardoor zij haar tweede meesterstitel verwierf.

In februari 2017 is Julia haar eigen bedrijf 'Baranska Legal' begonnen (geregistreerd bij de Kamer van Koophandel). Het bedrijf richt zich voornamelijk op het verschaffen van juridische hulp aan Polen die in Nederland wonen/werken en ook op Nederlanders die een taalbarrière ervaren bij (zakelijke) relaties met Polen.

Julia kent zowel de Poolse als Nederlandse realia zeer goed. Vanaf kleins af aan gebruikt zij drie talen: Nederlands, Pools en Engels, waardoor het schakelen van de ene taal naar de andere voor haar geen enkel probleem vormt. Al wonende in Nederland heeft zij zeer goed de diverse knelpunten en onaangenaamheden leren kennen waarmee de Polen die hier naar toe komen te kampen hebben. Anderzijds heeft zij ook zeer goed de diverse knelpunten en onaangenaamheden, welke o.a. voortvloeien uit de taalbarrière, leren kennen van Nederlandse bedrijven/private personen die diverse (zakelijke) relaties hebben met Polen. 

Nog voordat Julia haar eigen bedrijf begon, heeft zij aan vele Polen, die zich in diverse moeilijke situaties hebben bevonden door gebrek aan kennis van zowel de Nederlandse taal als het Nederlands recht, juridisch advies verleend. 

In alles wat Julia doet is haar leidende motto: professionaliteit, aanhoudendheid en doeltreffendheid.

E-mailen
Bellen
Info